Diskuze
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Pižlo: tak co bude s tou anketou, bukví?

Mildo, já nic nerozhodl předem, jen jsem napsal, co mi z reakcí lidí vyplývá. A to vůle k rozdělení není. Kromě tebe, Štěpy a Ondry nikdo z týmu žádné přání k rozdělení zatím neprojevil. Tom to nevylučuje, já proti tomu nic nemám, pakliže to bude chtít většina. A hlasů proti už jsem několik slyšel. Pro Kumyse by to byl konec hraní, Vláďa se vyslovil jasně.
Za druhé si myslím, že v hanspaulce prolínání týmů A a B není zas tak jednoduché. Hráči z áčka za béčko hrát nesmí vůbec a z béčka smí hrát v každém zápase max. dva hráči. (viz Soutěžní řád na stránkách www.psmf.cz) A to na to musej mít čas a chuť.

Já ti to neberu, ale stejný to nezůstane.
a) nejvíce mi de o to, že chci vidět lidi s kterýma se vídám, už takhle málo (Štěpka, Ondráš, Varan, ty, Míra, Pošťák atd.)
b) nemám problém nastupovat za B tým, jen se obávám, že moje časové možnosti jsou trochu omezené a to na tom rozhodně nejsem nejhůře v týmu, nebudu mít čas chodit na dva zápasy týdně, když bude zrovna A tým potřebovat vypomoct nebo se jen podívat jak hrajete ( s tím souvisí odpověď a)
c) když už chodím kopat je dobré mít ve středu i kvalitní fotbalisty a to nechci nijak hanit fotbalisty co budou hráat za případný B tým, rád bych si zahrál s Tomem, Kartáčem, Štěpkou atd.
Z toho jasně vyplívá, že mi jde především o lidi a ne o fotbal, ten je až na druhém místě. U vás je to zřejmě naopak a proto chcete rozdělění. Vůbec vám to nemám za zlé, ale určitě mi tady nepiš, že to bude stejný a nic se nezmění. Změní se toho hodně a ne že ne. Tedy alespoň pro mne!

Já vím zní to naivně a vypadá jako bych zrovna sezobnul LSD, ale myslím to zcela upřímně. Nerad bych viděl někoho odcházet kvůli tomu, že se nedokážeme při zápase krotit, tlumit svá ega. Neříkejte mi, že nejsme schopní zase hrát jako tým, vždyť my jsme nikdy nebyly žádní špílmachři!!! Naše vítězství, byla vždy založena na týmovém pojetí, všichni za jednoho, jeden za všechny.
PS: do ankety, to hodím

to je právě ta chyba, myslet si, že by se něco mělo rozpadnout, nebo tak nějak, že by se měla trhat nějaká parta, nebo tak něco
a) tréninky zůstanou stejný
b) hospody zůstanou stejný
c) díky možnosti výpomoci z A do B a ve větší míře z B do A by stejně pořád hodně lidí hrálo spolu
d) lidi na sebe nebudou po zápasech nasraný
Fakt upřímně netušim z čeho má kdo obavu - chtěl bych znát relevantní důvody, ne nějaké hypotézy typu (bude to mít jepičí život, lidi se na to vyserou, nebude je to bavit)
Já rád samozřejmě hraju s lidmi, které dobře znám, ale to by v případě výpomoci lidí z tréninku do týmu B (to je zas má hypotéza) bylo pořád zachováno pro všechny
fakte nerozumím, nechápu, nepobírám

... původně jsem se chtěl také zapojit do diskuse, ale nějak nedokážu vyjádřit své myšlenkové pochody, v hlavě mi to zní idilicky, ale když to přenesu na papír (resp. na web) vyzní to stějně jako všechno co tu bylo napsáno a již 1000x vysloveno. Snad jen to, že vás mám rád a nechci, aby se nám to rozpadlo (a tím nemyslím rozdělení na A a B tým). Mám z toho trochu pocit, že se nám začíná pomalu rozpadat tým.

jo a mám napůl strženej nehet na palci u nohy, snad se stihnu vykurýrovat do soboti

takovejch týmů má A, B, C, veterány, choděj si navzájem vypomáhat a funguje to určitě bez problémů
když už tedy rovnou úvahy o rozdělení zavrhnem, musí se beztak připravit nějaké vyřešení současné situace pro příští sezonu - narážím např. na to, že třeba Vari hodlá nechodit na některé zápasy, pokud bude hodně lidí do obrany.
Jak se tohle (podobná situace zřejmě nastane i vepředu, pokud nás bude chodit dost) tedy bude řešit? Neptám se ani s minimem jedu na jazyku, skutečně mě to zajímá, protože prostě nevidím jediné "friend friendly" řešení
a ještě k tomu hlasování, mé odhady jsou tyto:
pro - Milda, Štěpa, Ondra Pecha (který by chtěl hrát za to béčko), Míra (odhaduju, na základě mé debaty s ním)
nevím - Tomáš, Kartáč, 4x Petr, Michal, Honza, Vari
proti - Vláďa
myslím, že to tak jednoznačné nebude, podle mě by to fakt chtělo si vyjasnit situaci osobně, včetně pohledu na věc jednotlivých hráčů

V tom případě je už teď jasné, že se béčko zakládat nebude, Mildo. Protože podporu to má u max. pěti (a to je hodně optimistický odhad) hráčů, což nikdy nebude většina. Pižlo, dej klidně anketu na web, tam se ukáže velice rychle.
Jinak souhlasím v mnohém s Vláďou, ale musím dodat, že si nemyslím, že bychom byli nějak kamarádsky rozesraní. Štěpa má zkrátka jinej přístup, a když je na hřišti, nezajímá ho nic jinýho než vítězství. Když jsme na tom byli trochu líp, byla to Štěpova povaha, co nás táhla nahoru a dál, teď je to naopak. Ale není v tom nic zlýho. Je taková povaha, přičemž adrenalin vyplavovanej v takovém tempu máme nahoře všichni a ten, kdo je uplně klidnej, je tak trochu divnej nebo nemaká. Takže to, že říká, co říká, pramení zkrátka z povahy a snahy urvat to. Není to vždy ideální, ale není v tom nic nekamarádského. Chápu to, protože žádnej z mých dřívějších výlevů (a stejně tak třeba můj nekonečnej monolog o přestávce posledního zápasu) nebyl taky v ničem jinak motivovanej. Plynul prostě ze situace a povahy. Jedinym cílem bylo pomoct týmu, i když to tak samozřejmě nepůsobilo. Mírovy nebo Ondřejovy blikance jsou o tom samym. Každej jsme nějakej. Každej se s tim nějak snažíme pracovat. Kdo tomu nechce rozumět, neporozumí. Čímž nikoho neomlouvám, jen bych šetřil soudy o nekamarádství a nerespektu. Jde o temperament a s tím se pracuje jen těžce. Nemám rád psychologii, ale tohle už moderní věda ví. To, že jste někteří klidní na hřišti, neznamená, že nejste magoři někde jinde v něčem jinym – tím jsem si jistej, že se něco najde. Latex v ložnici nebo mazlení s kudlankama. To je jedno. Důležitý je, že v celkovém souhrnu jsme všichni FAJN KUCÍ a proto byla vždycky pohoda v Širákách hrát. Tak si to nekurvěme
Rozesraní jsme hlavně herně, přičemž tyhle lidský drobnosti nás blokujou v cestě zpátky. Ale je třeba si uvědomit, že soupeři jsou skutečně kvalitní a to, že se nám nedaří, není jen naší neschopností, ale hlavně jejich kvalitní hrou. Naučme se taky trochu prohrávat. Vždyť to hlavní, proč na sebe řveme, je jen frustrace z toho, že nejsme dost dobří fotbalisti. To zas taková tragédie není. Už jen to, že hrajeme trojku, je pro mnohé nesplnitelnej sen. Osobně si myslím, že kdyby došlo k rozdělení na áčko a béčko a k tomu by došlo k nějakýmu drobnýmu doplnění, výsledky áčka by se nijak rapidně nezvedly a za druhé by se tak pět lidí z týmu na fotbal vysralo. To asi nechceme nikdo.

teď a tady to nemá smysl řešit, nechme to ke stolu, je tu víc lidí, kteří tu byli už v první sezoně UŠ a ti k tomu jistě mají co říct
jisté je, že nějaké řešení se musí najít, názory jednotlivců je samozřejmě třeba vyslechnout, ale musí převládnout nějaká většinová vůle, která by se měla respektovat, ať dopadne tak, či onak

Hele zcela na rovinu, vadí mi to, že tu Milda teoretizuje každý týden o tom samém. Nic ve zlém ale z 13 lidí dva týmy neposkládáš a opravdu už jsem trochu alergický na to, jak sám sebou posunuješ z útoku do obrany podle toho, jak se zrovna cítíš, a to vždy v základní sestavě.
Vadí mi, že Štěpka chce jména, tak dobře přidávám tedy jeho. Pokud jsi klidný a respektuješ důstojnost spoluhráčů, pak se ti omlouvám. To jsi ale pravděpodobně na poslední dva zápasy a třeba i na zápas proti Dvorcům za sebe poslal své jednovaječné dvojče, které nemá problém s tím cholericky zjebat kohokoliv pro cokoliv, když se jemu samotnému zrovna nedaří...
Pokud si myslíte, že bych neměl hrát - ok. Beru to, Stačilo to ale říct na rovinu. Chápejte, že když jste mi sami na začátku sezóny řekli, že patřím mezi stabilní hráče, že se mi možnosti hrát po té dlouhé pauze pustit nechce. Za každou cenu ale na ničem nelpím. Nemám proto naprosto problém s tím poslední dva zápasy vynechat, pokud si myslíte, že to něčemu prospěje.Prostě se zase zapojím až před jarní sezónou, když dostanu příležitost.
A to, co dodám na závěr, bude možná trošku ostré, ale zcela to vystihuje mou současnou náladu z toho všeho, co se děje kolem dresů s nápisem UŠ.
Milí spoluhráči, když jsem ten tým spolu s Honzou v roce 2000 založil a přihlásil do HL, nedělal jsem to kvůli přestřeleným ambicím několika jedinců, dělal jsem to kvůli tomu, abych si s kamarády zahrál fotbal. Že je kamarádství v poslední době ze hřiště opravdu úplně v prdeli je věcí, která mě dnes na UŠ štve nejvíc.
Jestli si někdo myslí, že ze mě mluví uražená ješitnost, nechť si to myslí. Já ale ten tým zakládal, dal mu opravdu dost i v dobách, kdy se naň někteří z nás vyprdli. Nikdy jsem z huby nevypustil slova už mě tu víckrát neuvidíte, tohle je můj poslední zápas, nikdy jsem ze zápasu uraženě neodešel dřív a nikdy jsem neřekl ne, když bylo potřeba kamkoliv s čímkoliv zajít nebo něco odpískat, ač to třeba bylo v čase, kdy se mi to zrovna nehodilo. Deset let jsem vydržel v dobrém i zlém. Proto bych rád, aby se věci dali zas do pořádku.

Pierre, to ti ten Danek zdevastoval nohu tak, že jsi vyřazen?

tak třetí liga asi definitivně papá, přímí soupeři všichni vyhráli, čekaj nás samí silní, na cizích hřištích, v naší současné formě - to je hodně špatnejch faktorů dohromady

Ondro fakt pěkný

tak třeba já.sice na hřiště problémy nenosím,stačí jen,když tam sem já a už je to velký problém.od té doby,co mám xbox,už žiju v jiný realitě a na spoluhráče seru

no já to radši nebudu komentovat ( kdo si nosí problémy na hřiště, kdo nehraje pro tým a kdo nerespektuje realitu a nerespektuje spoluhráče?zajímali by mě jména)!!! za mě každopádně nějakou změnu jinak už nejsem pro tým přínosem

ty vole, buď je nás pět a půl, nebo čtrnáct a půl

Ale na druhou stranu chápu, že zase několik lidí, kteří v minulosti tým výkonnostně táhli, se cítí kamarádšoftem omezováno a myslím si, že by určité zeštíhlení kádru v případě toho, že se sejdeme nadmíru, bylo prospěšné. Sám říkám otevřeně, že se hra v top-sestavě a hra byť i jen s jedním béčkovým hráčem na hřišti ve většině případů srovnávat nedá. Zkušenej a relativně hotovej hráč zkrátka automaticky dělá systémové věci, které hru posouvají mnohem dál, než dělá nezkušenej, i když se mu daří. Otázka je, co dělat za stavu, kdy prohráváme či vedeme o 4 góly, resp. když je rozhodnuto nebo se totálně nedaří. To, že tam někteří zůstávají a chtějí to urvat, nepomáhá ani týmu, ani jim. Nemluvě o tom, že zkušenej hráč bez formy je horší než nezkušenej s formou.
Myslím, že pro začátek postačí, když si vyříkáme, co to pro nás znamená týmovej přístup a shodneme se na tom. Pak ale budeme moct chtít od všech, aby to dodržovali a respektovali. Momentálně máme každej svou představu a na ostatní tak trochu serem.

ono je to složitější i s tím béčkem. Ono osmá a třetí liga je hodně velkej rozdíl, nejen co se týká kvality spoluhráčů a protihráčů, ale i povrchu, bezpečnosti a taky finančních nákladů. Bude to stát nový dresy, občas se bude hrát na škváře, občas proti nějakejm skinheadům nebo jinejm agresivním vypatlancům a to už taky každýmu za to nestojí. Někteří také hrajou jen kvůli kamarádským vztahům a ti chtějí hrát s lidma z áčka (Vláďa, Kumys, pokud vím), i když by do áčka výkonnostně nespadli. Takže spokojení nebudou a dost možná se na to vyserou. Kdyby béčko vzniklo v pátý šestý lize, bylo by to o něčem jiném. Tolik jen, co mě napadá s tím, že to je "ideální" řešení pro všechny. Není a z toho vycházejme. Hlavně proto se tu taky lidi čertěj...
Už jí tam máš, cca 15minut