Diskuze
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Ačkoli Moldavci v posledním mači za podivných okolností ruchli, přesto jsou proti nám momentálně na úrovni Galacticos. Tudíž by bylo fajn alespoň něco z toho, co jsme tu rozebrali, zapojit do hry, ať se s nimi můžem aspoň zkusit důstojně popasovat. A to i přesto, že nás zas pár asi bude chybět. S hrou z posledních mačů bychom směřovali asi na docela krutou porážku...

Ty vole Járo, jak můžeš srovnávat pinkání s děrovaným míčkem v pěti zemích s celosvětovým phenomenem, do něhož ses díky nám všem mohl zapojit. Jakže se to, co hraješ, jmenuje? Hokejbal? Pozemák? Golf? Nějak si teď nemůžu vzpomenout... Bejku
Ale vážně, ač je to rekreačka, zas tak za úplný prd by stát nemusela. Což?
A tapety se nečtou, ale nalepujou, a to na zeď, prde!

na tom něco je :-)

no podle mě se bojíš,že bys od moldavců nebo odkud jsou,dostal hodně golů :-)

čus, bohužel v sobotu nemůžu, jsem opět v práci,ale již naposled vynechávám. Jinak jsem i zraněnej. Jinak ani nečtu co tu píšete, ale to, že se občas prohraje se prostě ve sportu stane a po každý prohře není potřeba tapetovat a rozebírat předvedenou hru, kór v rekreačním sportu... při vší úctě k našemu kopání. Díky, čau Pa

Tak určitěěěě vim, že jsme teď nepředváděli zázraky, ale pořád při příznivý konstelaci může být postup ve hře. Jak říkám, my se teď chceme soustředit hlavně na sebe a jít zápas od zápasu...

přijde mi škoda např. nevyužívat Peťovu fyzičku pro napadání. Ale je pravda, když jsme na střídání tři nebo čtyři (vč. Ondřeje), nemáme asi na to napadat celej zápas

to, co jste zde napsali, bych v tu ránu podepsal.

Připojil bych ještě jeden postřeh. Zrychlit rozehrávku autů, rohů a hlavně od brány. Za poslední zápas jsme neměli jednu jedinou rychlou akci. Neustále čekáme až se soupeř srovná, protože aut samozřejmě musí házet obránce...no a to se to pak hraje, když čekáme až budeme obsazený. Rozehrávat od brány by měl gólman a to hned. Pokud to trvá pět minut a pak tam přijde obránce, jsme všichni dávno obsazený a navíc jsme v poli 4 na 5.

Zde je tedy několik mých postřehů k tomu, co na naší hře zlepšit či změnit. Není to nic složitého ani geniálního, jde jen o ty nejzákladnější věci, které bychom zvládnout mohli a měli. Snad četbu přežijete...
1.herní styl: Zkusit zas hrát vysunutý presink, naši útočníci obsazují obránce už při rozehrávce od branky, každý někoho má, nikdo z protihráčů není volný. Proč? Většina týmů, s nimiž hrajeme, má horší obranu než útok. Pokud ale bráníme od půlky, necháváme obránce nahrát záložníkovi či útočníkovi, který je schopen s míčem projít přes naše hráče a tím soupeře dostáváme do hry. Soupeře tlakem donutíme ke ztrátám – to se rovná nárůst naší herní aktivity i možnost většího množství šancí na základě takhle vzniklých ztrát. Jasně že se dá namítnout, že na to fyzicky nemáme, ale myslím, že na střídání nás pár vždy je, padesát nám není, a proto bychom tenhle herní styl na úrovni pětky zvládnout měli. Hrát to na brejky nevidím jako moc perspektivní, obecně neumíme hrát odzadu a vyčkávat. Navíc mi přijde, že jediný náš současný nebezpečný brejkový hráč je z naší útočné vozby jen Honza.
2.standardky: Je nutné je zahrávat tak, aby k něčemu byly, teď při nich míč spíš ztrácíme, než abychom z nich profitovali. Rohy bychom proto měli rozehrávat na střelu obráncům, nebo záložníkovi či útočníkovi, který je v pohybu, utrhne se od hráče a vbíhá do vápna. Milda s Peťou by dělali bordel ve vápně, Honza, Tom si sbíhali na střelu. Momentálně rohy většinou dáváme na ve vápně stojící hráče, a to k ničemu nevede. Auty – tu a tam je zahrát dozadu jako základ pro další kombinaci by neškodilo, většinou je tlačíme moc dopředu a nic z toho není. Trestňáky – buď přímá rána, nebo rána okamžitě po přihrávce (s výjimkou toho našeho vlajkového signálu). Rozehrávat je může Mirek, přihrávku má dobrou, zakončovat může Tom, já, Jirka, Střelec, Kumbal. Můžeme taky udělat druhou variantu signálu, pokud to bude na střelbu pro leváka, nahradil by Tomáše Mirek.
3.střelba: Je potřeba její četnost navýšit, momentálně to z naší strany totiž vypadá tak, jako bychom spoléhali na to, že gól může dát jen Honza. Dřív jsme stříleli mnohem víc. Záložník i útočníci by se měli snažit zakončovat, jak to je možné, okamžitě jak se dostanou k vápnu a zbytečně se nesnažit procpávat míč přes x soupeřů. Když se uvolním a mám možnost vystřelit, tak to zkusím a zbytečně míč netahám. Aktivita a nebezpečnost dalších hráčů taky umožní Honzovi coby našemu střeleckému lídrovi získat víc prostoru, obránci si nebudou všímat hlavně jeho.
Když bychom aspoň něco z toho, co jsem tu nastínil, začlenili do hry, bylo by to fajn a podle mě by to přispělo k tomu, že nás společná hra bude víc bavit. Momentálně fakt spíš pořád jen na něco čekáme, a pokud se neprosadí Honza, tak z nás většinou nic vepředu nevypadne, a body jsou tudíž sakra daleko. Pokud s tím nebudeme nic dělat, může nás to taky dovést k tomu, že budeme při té určité náhodnosti našich výsledků v posledním kole bojovat o udržení… Ačkoliv sice není forma ani fyzička většiny z nás taková jako před rokem, kdy jsme se málem vrátili do trojky, a aktivní fotbalisti taky nejsme, přesto si myslím, že když máme tu zkušenost z trojky a čtyřky a víme, že něco se nám už v minulosti osvědčilo, mohli bychom se k tomu alespoň zkusit přiblížit a ne jen čekat a neměnit to, co nám momentálně zase tolik radosti nepřináší. Jednoduše řečeno, povahou jsem spíš Hřebík než Bílek, tudíž bych se rád alespoň o nějaký apgrejd pokusil...
Teď už je jen na vás, zda s něčím z toho, co jsem napsal, budete souhlasit.

jj říkám mu Mr.X a to proto,že nevím,co od něj čekat

střelcův penis se jmenuje X?

Střelče, bez tebe se nám teď kromě Honzy nedostává produktivního útočného plejera, tudíž je na místě otázka: Byl jsi zodpovědný k sobě i k nám a využils dohodnutých služeb pana Z., nebo ses na ně vyprdl, mastíš iksko a jsi spokojen s tím, že se k roku 2020 uzdravíš?

To se projevilo i v minulém zápase, neproměněné šance a střely mimo bránu. K tomu tlak soupeře, spousta rohů a standardek soupeře, ze kterých se prosadili. Při bránění ve vápně je prostě těžké hrát naplno a neudělat chybu, protože případný faul má fatální následky.

Já vidím problém ve fyzičce ... často jdeme dopředu jen ve dvou, málokdy se dostaneme do přečíslení, a když už se to podaří, tak toho většinou nejsme schopní využít (jak píše Tom jsme dřeváci) a pak propadneme a nejsme schopní včas se vrátit. Protože na fyzickou přípravu nikdo nemá čas, řešením je přestup do veteránské ligy

já bych zkusil natrénovat ofside systém

Jinak si myslím, že v jednom má Vláďa pravdu - hrajeme holomajznu a nemáme tvář. Myslim, že s tim jde něco udělat. Ale na druhou stranu nezapomeňte na to, že jsme prostě dřeváci... Hlavně, co se týče lidí, kteří jsou schopni dávat goly, teď něco předvádá jen Kartáč (a to spíš atleticky než zabijáckym instinktem).
Pravdou ale je, že vlastně nikdo z nás neví, jestli hrajeme odzadu na breaky, jestli hrajeme krátký míče do nohy nebo nakopáváme, jak vysoko a jak zostra hrajeme presing, atd... Hraje se hodně intuitivně.
Na druhou stranu, když jsem se za dřívější éry snažil některé z těchto věcí aplikovat, tak to dopadlo tak, že půlka z nás to nepochopila a ta druhá na to srala :D
Já bych ale jednoduché taktické tvářtvořící herní prvky zkusil začlenit

Honziku, já už nejsem kapitán...

já bych hrál dál tak jak hrajeme nyní, přes zimu potrénujeme, na jaře zkusíme návrat do čtyřky, když to nevyjde, nedá se nic dělat, hold si musíme říct, že na víc už asi nemáme

mildo,vyzvedl bys mě zítra? jel bych na čumendu.
a nebo pokud mi někdo půjčíte kameru nebo foťák,tak bych se pokusil něco zdokumentovat